Hvor vigtigt er ægthedscertifikater?

Nogle udgivere (og gallerier) indeholder omfattende certifikater for godkendelse med kunsten de sælger. Disse godkendelser giver oplysninger, der kan omfatte navnet på kunstneren, titel arbejde, år udgaverne blev udstedt, samlede udgave størrelse, antallet af beviser, navnet på udgiveren og/eller printer, oplysninger om papirkvalitet, dimensioner, den enkelte print nummer, osv.

Nogle udgivere afgive “blank” certifikater til gallerier, der forventes at fylde dem ud selv.

Med dagens printteknologi, det helt sikkert ville være let at dublere et udgivelsescertifikat og/eller ændre de oprindelige oplysninger. Så hvad er disse certifikater?

Mens de giver værdifulde oplysninger, meget af det kan fås fra print selv og/eller fra fakturaen.

Uden tvivl, er at købe en collector’s bedste beskyttelse fra en stabil detail galleri – en med en solid historie af reputability og med en beliggenhed som du kan besøge.

Galleri ens forslag: Hvis møbleret med papirarbejde i forhold til købet kunst, beholde den. (Du kan bare måske ønsker at henvise til det i fremtiden!) Du kan gøre relevante noter på fakturaen – optagelse print antallet, den korrekte stavemåde af kunstnerens første navn (hvis der ikke vises på din faktura) og eventuelle andre oplysninger, kan du henvise til i fremtiden. Holde den oprindelige papirarbejde i din “filer” og lave en kopi til at gemme i en konvolut hæftet eller tapede til bagsiden af din ramme.

En ekstra note: vi har været i branchen i 30 + år… og når vi forbereder at købe kunst, vi stille en masse spørgsmål (og adfærd omhyggelig inspektion) til at bestemme kvalitet og tilstand. Det ene spørgsmål vi husker ikke, spørger: “Gør et certifikat for godkendelse ledsage print?”