Pensionering eller økonomisk frihed?

Tidligere de fleste mennesker aldrig pensioneret. De døde. Den gennemsnitlige levealder var langt mindre end det er i disse dage, og der var ingen finansielle planlæggere omkring at hjælpe folk spare op nok til at afslutte arbejdet. Så sent som i 1960 ‘ erne, hvis du formår at spare op penge nok til at gå på Pension, vil du være heldig at leve en anden 5 eller 6 år før du sparkede spanden. Dette gjorde finansiel planlægning for pensionering lidt nemmere, fordi du virkelig kun brug for nok indkomst for et par år.
I dag, hvis du går på Pension, er chancerne du kan leve for evigt. Nå, kan det synes som for evigt… især hvis du ikke har sparet nok penge. Det er en skræmmende opgave, forsøger at afsætte penge nok til at levere en indkomst til 25 eller 30 år, 15, 10 eller 5 år du har før du går på Pension. Vi siger dette, fordi de fleste mennesker ikke får virkelig alvorligt med deres pensionering planlægning indtil de ramte 50… og indse, de havde ønsket at afslutte arbejdet på 55!
Dette er standard modellen, der er blevet fulgt siden vi begyndte at leve længe nok til at genere med pensionsopsparinger. Du afsat nok penge til at dække ting ud på nogle fremtidige Fjern tid. Du bygge reden æg og derefter håber det varer, og Fællesskabets finansielle planlægning er lige der til at hjælpe dig. Og alligevel er det ikke hvordan de mest succesrige mennesker i vores samfund gør tingene på alle!
Stadig, de fleste mennesker ivrigt trading deres tid for deres penge. Som medarbejder, du er begrænset af hvor meget tid du kan faktisk afsætte til dit job, og du er begrænset af hvor meget tid du ønsker at afsætte til dit job. Du giver din arbejdsplads er tid du ikke får for dig selv. Det er den samme for selvstændige mennesker som os selv. Jo dygtigere vi er som finansielle rådgivere, jo mere ‘i demand’ vi bliver, og jo mindre tid vi har.
Pensionering ser temmelig godt når du er lønmodtager eller selvstændig. Du har pengene kommer ind, og tiden for dig selv. Problemet er, at det er en forfærdelig langt ud. Er der en anden måde?
Første gang Rick læse “Rich Dad, Poor Dad”, han bare fik irriteret. Jo, var det den bog, som påpegede hvordan han var låst i den selvstændige cyklus hvor succes fører til mindre fritid. Og han kan lide sin fritid. Men forfatteren Robert Kiyosaki også foreslået en ud. Det kaldes passiv indkomst. Passiv indkomst er indkomst du har kommer til husstanden, som du ikke virkelig arbejde for mere. Centrale er, at det er designet til at ske i den nærmeste fremtid i stedet for en fjern fremtid.
Da læsning hans bøger er vi begyndt at ændre vores finansielle plan. I stedet for fortsat at organisere vores finanser omkring fremtidig indkomst for en fjern “pensionering”, vi igen orientere ting mod nærmeste fremtid passiv indkomst og økonomisk frihed. Vi har blevet gør indeværende, ved køb af indkomst-producerende fast ejendom og ønsker at starte internet-virksomheder.
Succesen med vores nye ‘passiv indkomst’ plan er endnu uvist, men det er interessant at bemærke, hvordan skiftende vores slutresultatet fra pensionering til financial freedom har fuldstændig ændret den vej, vi tager. Disse to mål er ikke det samme. Når du opbygger en pensionering reden æg ønsker du for at tegne en indkomst fra det på et senere tidspunkt. Når du søger for at opnå økonomisk frihed, ønsker du at købe eller oprette aktiver, som giver dig med “passive” indkomst lige bortrejst.
Bør alle ændre deres finansielle plan? Naturligvis ikke. For én ting, mange mennesker hader tanken om at være udlejere, og mange andre har ikke maven for business, endsige teknologi virksomhed. Pensionering planlægning er stadig nødvendig. RRSP’S, gensidige fonde og andre længere sigt besparelser programmer stadig have deres plads. Der vil altid være ansatte og selvstændige mennesker hellere lide hvad de gør og er ganske okay arbejde indtil deres pensionsalder.
Alle de samme, hvis du spekulerer på, hvis der kan være en bedre måde at sikre din fremtidige økonomiske velbefindende ‘før’, skal måske du afhente en kopi af “Rich Dad, Poor Dad”… og irriteret. Uanset hvad, det vil sandsynligvis vise sig bedre for dig end det gjorde tidligere.
Tidligere de fleste mennesker aldrig pensioneret. De døde.