Sådan får du endnu flere penge på lommen, hvis økonomien skranter

Vi kender alle det med at være lidt langt fra økonomisk velstand, men nogle gange er det dog værre end andre. Det kan være alt fra blot ikke at kunne tage ud og spise så mange gange, som du ville, til at du ikke kan leve det optimale liv, du gerne vil. Der findes dog altid måder at finde penge på. Nogle gange gemmer mulighederne sig blot lidt. Men for den opmærksomme, og den der har styr på sin økonomis detaljer, kan man næsten altid finde frem til et område, hvor man sagtens kan spare lidt. Herunder finder du nogle muligheder.

Eksempler på, hvordan pengene kan findes frem

  • Hvis økonomien er helt slem, bør du overveje din situation grundigt. Backtrack gennem dine valg og find ud af, hvor den økonomiske kæde er hoppet af. Derefter kan du overveje at få hjælp til at rette op på sagerne. Hvis alt andet slår fejl, kan du eventuelt få lån til indskud trods RKI. Det frarådes dog.
  • Lav en detaljeret og fuldkommen plan over din økonomi inklusiv alle dine indkomster og udgifter i løbet af en måned. Justér den løbende, hvis du f.eks. skal i biografen en dag. På den måde har du altid et fuldstændigt overblik, hvilket gør det nemmere at spare.
  • Spis godt, men billigt. Det behøver ikke være forfærdeligt at spise billigt. Du kan f.eks. huske at tjekke i ”udsalgsdelen” af supermarkedet, du kan prøve at skralde, eller du kan prøve f.eks. Too Good to Go, hvor du kan få masser af mad til meget billige penge.
  • Husk at minimér dine udgifter, når du kan. Sluk lyset, når det ikke bruges, hold varmen til et minimum og spar på vandet.
  • Undgå unødvendige køb, du godt kan leve uden.